Combine frigorifice cu 2 compresoare

Intr-o combina frigorifica cu 1 compresor aerul circula in intreaga unitate, atat in compartimentul frigiderului cat si al congelatorului.
Daca vorbim insa de combine frigorifice cu 2 compresoare, acestea au circuite complet separate intre frigider si congelator, permitand un control al temperaturii extrem de precis.

Dezavantajul combinelor cu 2 compresoare e consumul mai ridicat de electricitate, majoritatea incadrandu-se doar in clasa de eficienta energetica A+. Alte combine cu 1 compresor pot fi chiar A+++ la aceleasi dimensiuni.
Spre exemplu, combina frigorifica 2 compresoare Arctic ANK3562-4+ are un volum egal cu 331 litri si consuma 328 kWh/an (A+). Combina frigorifica 1 compresor LG GBB60NSYFE are volumul egal cu 343 litri si consuma 178 kWh/an (A+++). Paradoxul e ca Arctic ANK3562-4+ e aproape la jumatate pret, desi are 2 compresoare si o performanta mai ridicata.

Arctic ANK3562-4+ | combina frigorifica 2 compresoare

combina frigorifica 2 compresoare

Folosind 2 compresoare profesionale, producatorul roman Arctic ataca acest segment de piata cu o combina frigorifica ieftina ce poate concura fara probleme la pret cu combinele cu un singur compresor.

Volumul total de 331 litri e impartit intre zona frigiderului (205 litri) si cea a congelatorului (126 litri), beneficiind de setari independente ale temperaturilor interioare datorita celor 2 compresoare ce functioneaza pe 2 circuite frigorifice complet separate, impingand la maxim durata de pastrare a alimentelor in stare proaspata.

Frigiderul e impartit cu ajutorul a 3 rafturi din sticla securizata ce pot suporta greutati mari si sunt ajustabile, permitand mutarea si folosirea eficienta a spatiului din aceasta combina frigorifica cu 2 compresoare. Congelatorul e impartit in 4 compartimente cu sertare.

O optiune pe care o consideram utila in multe situatii e posibilitatea mutarii usilor pe stanga, iar Arctic ANK3562-4+ permite acest lucru prin usile sale reversibile. Optiunea nu e utila doar pentru stangaci, ci si pentru integrarea mai usoara a combinei frigorifice in mobila de bucatarie, spre exemplu inversarea usilor permite montarea combinei aproape de un perete lateral drept care nu ar lasa altfel sa se deschida usile.

Trebuie insa mentionat ca e o combina destul de inalta, avand 201 cm inaltime, iar jumatatea de sus o constituie frigiderul, cu congelatorul pozitionat jos pentru acces mai usor. Puteti citi mai multe detalii despre aceasta combina frigorifica cu 2 compresoare pe acest link.

Daca vreti o combina frigorifica no frost cu 2 compresoare, vom discuta pe scurt si despre Liebherr Confort SBSESF7212.

Side by side Liebherr Confort SBSESF7212 | combina frigorifica NO FROST 2 compresoare

combine frigorifice 2 compresoare

Liebherr produc combine frigorifice de aproape 70 de ani, iar aceasta experienta acumulata in timp se vede in aspectul si calitatea produselor.

SBSESF 7212 e o combina frigorifica side by side cu 2 compresoare si un volum extrem de 651 litri. Dimensiunile ei o fac sa fie livrata in doua bucati ce trebuie apoi montate impreuna (frigider plus congelator), acest lucru reprezentand un mare avantaj cand trebuie introdusa in casa si in bucatarie.

Toate frigiderele Liebherr au un nivel optim de insonorizare, iar combina in discutie produce doar 40 dB in timpul functionarii, un nivel foarte scazut pentru o combina frigorifica cu 2 compresoare.

De pe un astfel de electrocasnic de lux nu putea lipsi nici tehnologia No Frost, care elimina necesitatea dezghetarilor deoarece combina frigorifica nu produce deloc gheata. Produsele sunt inghetate prin recircularea aerului, iar umiditatea din frigider e eliminata. Acest lucru rezulta intr-o pastrare a alimentelor mai curata si de lunga durata.

Insa despre multele functii si finisaje ale acestei combine frigorifice cu 2 compresoare puteti citi aici.

Compresorul unui frigider foloseste proprietatile gazului pentru a produce frig, deoarece un gaz care devine vapori absoarbe caldura. Circuitul inchis al unei combine frigorifice transfera in exterior caldura absorbita din interior.

Precizia combinelor frigorifice cu 2 compresoare costa, iar combina frigorifica Side by side Liebherr Confort SBSESF7212 e exemplul perfect al acestei realitati.